×

Trotse Business Supporter van het WWF

Onder de naam Geef bos terug aan de aarde, zet het Wereld Natuur Fonds (WWF) zich in voor het behoud van ecosystemen, de bescherming van bedreigde diersoorten en het behoud van biodiversiteit wereldwijd. Als bouwbedrijf begrijpt Jobo de Bouwers de impact van de mens op het milieu en staan wij achter de missie van het WWF om een wereld te creëren waarin mens en natuur in harmonie leven én waarbij wordt gestreden voor het behoud van bosrijke gebieden.

De impact van klimaatverandering en ontbossing

Een bos is meer dan een optelsom van bomen. Een bos is een uitgebalanceerd ecosysteem van bomen, planten, en dieren zoals zoogdieren, vogels en insecten. Die allemaal van elkaar afhankelijk zijn om te overleven. Wereldwijd warmt het klimaat op. De effecten van klimaatverandering zijn steeds beter merkbaar. Niet alleen ver weg, maar ook in ons eigen land hebben we te maken met stormen, lange tijd van droogte en recordtemperaturen.


Ook voor ons als mens is bos van levensbelang. Het geeft ons voedsel, zorgt voor onze waterhuishouding en is een belangrijke partner in de strijd tegen klimaatverandering. Bomen slaan namelijk CO2 op in hun stammen, wortels en de bodem. Helaas verdwijnen bossen in een razendsnel tempo. De meest voorkomende oorzaken van ontbossing zijn landbouw, veeteelt, mijnbouw en infrastructurele projecten.


Geef bos terug aan de aarde

In het Atlantisch Regenwoud – een prachtig gebied dat zich uitstrekt over Argentinië, Brazilië en Paraquay – wilt het Wereld Natuur Fonds bos beschermen en herstellen. Het gebied herbergt een ongekend aantal diersoorten en ruim 400 verschillende bomen. Helaas raakt ook dit natuurgebied haar bossen in rap tempo kwijt en is er inmiddels ruim 80% verdwenen.


Mede dankzij onze financiële steun kan het WWF meerdere bomen planten. Het doel is 1 biljoen bomen voor 2050 wereldwijd. Met dit ambitieuze doel bouwen we aan levende en klimaatbestendige bossen, die blijven groeien. Hierdoor houden we de aarde leefbaar voor mens en dier. Daarbij herstellen zijn de bodem en worden inheemse zaaiingen op een duurzame manier gekweekt, geplant en verzorgd. Als Business Supporter geven wij, samen met het WWF en andere participerende bedrijven, een positieve bijdrage aan het klimaat en de biodiversiteit.

Op zoek naar een betrouwbare en betrokken bouwonderneming? Dan bent u bij Jobo de Bouwers aan het juiste adres. Opgericht in 1975 is ons familiebedrijf thuis in nieuwbouw, renovatie, restauratie en verbouw.
Maar ook projectontwikkeling en herbestemming behoren tot onze activiteiten. Onze kracht? We komen afspraken na en hebben uitsluitend vakmensen met hart voor de zaak in dienst.

© Copyright 2024 Jobo de Bouwers