×

Warmoeziershof, Leiden
10 woningen

Leiden

Het project ‘Zijlhof’ is een voorbeeld van een maatwerk oplossing in het stadscentrum van Leiden. De locatie was een braakliggend binnengebied met vervallen loodsen van ongeveer 2.000 m2. Aangrenzend bevonden zich achtertuinen van zo’n 40 woningen aan de Munnikenstraat, Waardstraat, van Galenstraat en Zijlsingel.

Het plan bestond uit 10 grondgebonden woningen. Onder het appartement is een gedeelte van het benodigde parkeerprogramma opgenomen van 16 parkeerplaatsen.
Alle eengezinswoningen zijn voorzien van een tuin. Door de grote glasvlakken aan de voorzijde wordt het binnengebied een extensie van de woonkamer.

Voor de glazen erkers zijn perken opgenomen die de bewoners de mogelijkheid geven om hier naar eigen inzicht planten in te zetten. Tevens hebben de erkers het doel grote openheid te geven en toch de privacy te waarborgen.

De woningen zijn op een onconventionele manier op het plangebied geplaatst. In plaats van de woningen breder te maken dan dieper, wat in reguliere woningbouw vaak het geval is, en de vrije verdiepingshoogte rond de 3,0 meter te maken zijn de woningen licht en ruim ondanks de hoge stedelijke dichtheid van het gebied. De parkeerplaatsen zijn voornamelijk bij de entree van het gebied geplaatst. Hierdoor is het binnengebied autovrij. Op deze manier is het plan een volwaardig hof met hoge ondiepe woningen en rustig/groen binnengebied.

Op zoek naar een betrouwbare en betrokken bouwonderneming? Dan bent u bij Jobo de Bouwers aan het juiste adres. Opgericht in 1975 is ons familiebedrijf thuis in nieuwbouw, renovatie, restauratie en verbouw.
Maar ook projectontwikkeling en herbestemming behoren tot onze activiteiten. Onze kracht? We komen afspraken na en hebben uitsluitend vakmensen met hart voor de zaak in dienst.

© Copyright 2024 Jobo de Bouwers