×

Op donderdag 20 juli ondertekenden de gemeente Zoeterwoude en Jobo Vastgoed B.V. de intentieovereenkomst om nieuwbouwwoningen te bouwen op de Europaweg 2 in Zoeterwoude. In de intentieovereenkomst maken de gemeente en de ontwikkelaar afspraken over de ontwikkeling van de woningen.

Nieuwbouwwoningen waarvan een deel sociale woningbouw

Op de locatie Europaweg 2 komen circa 20 nieuwbouwwoningen waarvan 30% sociale woningbouw. Daarnaast bestaat 35% van het plan uit betaalbare koop en 35% uit vrije sector koopwoningen. In het plan is aandacht voor parkeren, groen, water, milieu en ruimtelijke kwaliteit.

Bas van Dijk (Directeur Jobo Vastgoed B.V.) en Paul Olthof (Gemeente Zoeterwoude) tekenen de intentieovereenkomst.

In Zoeterwoude is de behoefte naar betaalbare woningen hoog. Samen met Jobo Vastgoed B.V. gaan wij als gemeente onderzoeken in hoeverre de ontwikkeling van circa 20 nieuwe woningen in Zoeterwoude-Dorp haalbaar is. Met de ontwikkeling van betaalbare woningen, hopen wij Zoeterwoudse jongeren lokaal perspectief te kunnen bieden op een woningmarkt die onder druk staat” aldus Paul Olthof, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen.

Bas van Dijk, directeur van Jobo Vastgoed B.V.: “Met onze partners gaan wij de komende periode de uitdaging aan om aan de Europaweg 2 een ambitieus plan te ontwikkelen. Een ambitieus, hoogstaand en duurzaam plan die een aanvulling wordt voor de gemeente Zoeterwoude. Kortom, wij hebben er zin in!’.

De planning

De aankomende periode worden de plannen verder uitgewerkt. Op dit moment past de ontwikkeling niet in het bestemmingsplan. Dat betekent dat er onderzoeken gedaan moeten worden om te bekijken of het plan haalbaar is. In de volgende stappen van het project worden alle onderdelen van het plan verder uitgewerkt. Naar verwachting kan in de eerste helft van 2024 de vergunning worden aangevraagd en kan bij een voorspoedig traject op zijn vroegst eind 2024 worden gestart met de bouw.

Op de hoogte blijven?

Aan het eind van de zomer zal Jobo Vastgoed een inloopavond organiseren voor de omwonenden om toe te lichten wat de eerste ideeën van het plan zijn. Op deze avond kunt u ook zelf input geven om het plan te verbeteren.

De eerste schetsen zijn reeds gemaakt voor het plan, blijf via de Socials van Jobo de Bouwers op de hoogte van het nieuwbouwplan.

Op zoek naar een betrouwbare en betrokken bouwonderneming? Dan bent u bij Jobo de Bouwers aan het juiste adres. Opgericht in 1975 is ons familiebedrijf thuis in nieuwbouw, renovatie, restauratie en verbouw.
Maar ook projectontwikkeling en herbestemming behoren tot onze activiteiten. Onze kracht? We komen afspraken na en hebben uitsluitend vakmensen met hart voor de zaak in dienst.

© Copyright 2024 Jobo de Bouwers