×

Europaweg, Zoeterwoude
20 woningen

Zoeterwoude

Intentieovereenkomst ondertekend voor circa 20 nieuwbouwwoningen aan de Europaweg in Zoeterwoude  

Op donderdag 20 juli ondertekenden de gemeente Zoeterwoude en Jobo Vastgoed B.V. de intentieovereenkomst om nieuwbouwwoningen te bouwen op de Europaweg 2 in Zoeterwoude. In de intentieovereenkomst maken de gemeente en de ontwikkelaar afspraken over de ontwikkeling van de woningen.

Nieuwbouwwoningen waarvan een deel sociale woningbouw

Op de locatie Europaweg 2 komen circa 20 nieuwbouwwoningen waarvan 30% sociale woningbouw. Daarnaast bestaat 35% van het plan uit betaalbare koop en 35% uit vrije sector koopwoningen. In het plan is aandacht voor parkeren, groen, water, milieu en ruimtelijke kwaliteit.

In Zoeterwoude is de behoefte naar betaalbare woningen hoog. Samen met Jobo Vastgoed B.V. gaan wij als gemeente onderzoeken in hoeverre de ontwikkeling van circa 20 nieuwe woningen in Zoeterwoude-Dorp haalbaar is. Met de ontwikkeling van betaalbare woningen, hopen wij Zoeterwoudse jongeren lokaal perspectief te kunnen bieden op een woningmarkt die onder druk staat” aldus Paul Olthof, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen.

Bas van Dijk, directeur van Jobo Vastgoed B.V.: “Met onze partners gaan wij de komende periode de uitdaging aan om aan de Europaweg 2 een ambitieus plan te ontwikkelen. Een ambitieus, hoogstaand en duurzaam plan die een aanvulling wordt voor de gemeente Zoeterwoude. Kortom, wij hebben er zin in!’.

Heeft u vragen over een van onze projecten of bent u geïnteresseerd? Vul onderstaand formulier in.


Op zoek naar een betrouwbare en betrokken bouwonderneming? Dan bent u bij Jobo de Bouwers aan het juiste adres. Opgericht in 1975 is ons familiebedrijf thuis in nieuwbouw, renovatie, restauratie en verbouw.
Maar ook projectontwikkeling en herbestemming behoren tot onze activiteiten. Onze kracht? We komen afspraken na en hebben uitsluitend vakmensen met hart voor de zaak in dienst.

© Copyright 2023 Jobo de Bouwers